Projecten

Clarenhof te Mechelen

Het Clarenhof is een stadsvernieuwingsproject in het hartje van de binnenstad van Mechelen. Dit project omvat 63 appartementen telt met een groot terras, 5 duplexwoningen en 27 eengezinswoningen met tuin, twee commerciële ruimtes en een semi-publieke binnentuin. De ondergrondse parking telt 193 parkeerplaatsen dat verdeeld is over 2 niveaus.
Dit project werd eerst in aanbesteding uitgetekend. Hierbij werd een gedetailleerde meetstaat opgemaakt. Nadien werden de uitvoeringsplannen opgemaakt, samen met de bijhorend buigstaten.

Dunant Gardens te Gent

Dunant Gardens is gelegen op de voormalige CIAC-site te Gent. Dit project bevat 144 appartementen, 4 binnentuinen en een ondergrondse parking.

In de aanbestedingsfase werd besloten om van elk niveau een globaal grondplan te maken op schaal 1/100 zodat alle blokken op 1 plan konden staan. Zo’n plan is al vlug 189 x 84cm groot. Elke blok werd nadien op schaal 1/50 weergegeven met de nodige details voor de aanbesteding.
Bij uitvoering werden de grondplannen eerst aangepast zodat de tekenaars een goede basis hadden om de uitvoeringsplannen op te maken.

Dunant Gardens te Gent

Voor dit project hebben we ook de productieplannen opgemaakt voor de elementen in architectonisch prefab beton. Omdat we eerder de stabiliteitsplannen al uitgetekend hadden, waren de aandachtspunten ons goed bekend. Het project omvat ± 180 balkons, 14 wanden en 2 balkonranden. Alles samen zo’n 90 productieplannen. De balkons werden in 2 fasen gestort waarbij de eerste fase bestond uit de vrije opstand.

(Santens, 2018)

 

 

 Distributiecentrum Santens te Merelbeke

Er werden ± 300 productieplannen uitgetekend voor balken, kolommen, volle panelen, sandwichpanelen en dakplaten. De productieplannen werden opgemaakt volgens de draaiboeken van de fabrikant en op basis van het Tekla-model dat ons aangeleverd werd. Het project was ingedeeld in 2 fasen met elk een strikte deadline.

Ondanks dat dit een eerste samenwerking was met deze fabrikant, de grootte van het project, als basis een Tekla-model én de druk van de deadlines, verliep de samenwerking vlekkeloos! Ook bij dit type projecten is AutoCAD nog steeds concurrentieel als men weet hoe dit tekenpakket optimaal te benutten!